Η Βιβλιοθήκη της Νομικής Υπηρεσίας λειτουργεί από το 1972, μετά από απόφαση του τότε Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Κρίτωνα Τορναρίτη.
Σκοπός της, είναι η εξυπηρέτηση των Νομικών Λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας και του κάθε ενδιαφερόμενου για έρευνα στη Νομική Επιστήμη. Στεγάζεται στον δεύτερο όροφο του κτηρίου της Νομικής Υπηρεσίας, στη Λευκωσία και περιλαμβάνει βιβλία νομικού περιεχομένου κυπριακής και ξένης εκδοτικής παραγωγής, Νομολογία των κυπριακών, ελληνικών και αγγλικών Δικαστηρίων, των Δικαστηρίων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του Ανώτατου Δικαστηρίου των Η.Π.Α, καθώς και την κυπριακή και αγγλική Νομοθεσία. Σημαντικές πηγές έρευνας αποτελούν επίσης οι ηλεκτρονικές Βάσεις Δεδομένων του Westlaw UK, και του Leginet
Η Βιβλιοθήκη της Νομικής Υπηρεσίας έχει μηχανογραφημένα σχεδόν όλα τα βιβλία της και οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στη συλλογή μέσω του συστήματος διαχείρισης βιβλιοθηκών ανοιχτού κώδικα (Koha), πληκτρολογώντας τη διεύθυνση:

http://opac.government.libraries.gov.cy/

Η οργάνωση του υλικού γίνεται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, ακολουθώντας το ταξινομικό σύστημα “Dewey” και τους Αγγλοαμερικάνικους Κανόνες Καταλογογράφησης (AACR2).

Παρότι η βιβλιοθήκη δεν είναι δανειστική για εξωτερικούς χρήστες, υπάρχει δυνατότητα για μελέτη και έρευνα στον χώρο της βιβλιοθήκης. Οι μέρες και οι ώρες λειτουργίας της είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8:00 π.μ – 2:30 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη βιβλιοθηκονόμο κα Μελίτα Φιλαρέτου: Τηλέφωνο 22889199

Back to Top