Γιώργος Λ. Σαββίδης -  Γενικός Εισαγγελέας

Ο κ. Γιώργος Λ. Σαββίδης γεννήθηκε το 1959. Κατάγεται από την Αμμόχωστο όπου κατοικούσε μέχρι το 1974. Έκτοτε διαμένει στη Λεμεσό. Διακριθείς και αριστούχος απόφοιτος του Λανιτείου Γυμνασίου, έχει σπουδές Νομικής στο Ηνωμένο Βασίλειο (Πανεπιστήμιο του Exeter), όπου έλαβε τον τίτλο του Bachelor of Laws (LL.B. Hons) και στη συνέχεια, αναγορεύτηκε σε Barrister στο Middle Temple.

Άσκησε ενεργά τη δικηγορία για 35 χρόνια ως ιδρυτής και διευθύνων συνέταιρος Δικηγορικού Γραφείου με γραφεία στη Λεμεσό και Λευκωσία και είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Είναι μέλος του International Bar Association (IBA) και διετέλεσε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος διαφόρων υπoεπιτροπών του διεθνούς αυτού Σώματος.

Διετέλεσε Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας από την 31η Μαΐου 2019 έως την 29η Ιουνίου 2020, ημερομηνία κατά την οποία διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη ως ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαββίδης υπήρξε Πανελληνιονίκης και κάτοχος Παγκύπριας επίδοσης στο Άλμα εις Ύψος με τα χρώματα του Γυμνασιακού Συλλόγου Ευαγόρας (Γ.Σ.Ε.) Αμμοχώστου, του οποίου διετέλεσε και Γραμματέας. Υπήρξε επίσης επί σειρά ετών μέλος της Εθνικής Κύπρου στο Στίβο.

Είναι νυμφευμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Back to Top